K E R A M I K

Langt det meste af min keramik starter her på drejeskiven. Jeg har i rigtig mange år arbejdet med en sparkeskive men har nu investeret i en elektrisk skive og NYDER at være en lille smule mere effektiv. 

Jeg arbejder aldrig uden at vide, hvad det er, jeg vil lave: fad/skål/vase og med en fornemmelse af formen. Mine UNIKA-ting får i høj grad lov til at udvikle sig undervejs, både under formgivningen, ved dekorering og valg af begitning/glasur. Jeg oplevet at det holder mig vågen og opmærksom.

Mine brugsting laves "efter mål" og sikre, at selvom du køber f.eks. kopper på forskellige tidspunkter, vil du kunne se, at de passer sammen. Da alt er håndlavet, vil der altid være en mindre forskel i form og farve og altid lidt mere, hvis tingene ikke er lavet samtidigt. 

Mine brugsting er brændt som stentøj og kan klare både ovn, mikroovn, fryser og opvaskemaskine (med en smule forsigtighed).

Jeg holder desuden meget af at brænde RAKU og laver ganske få ting støbt i porcelæns-ler.

Herunder en kort præsentation af det keramik jeg primært laver.

Mine UNIKA er ofte udsmykket med et simpelt geometrisk mønster, der varierer henover formen. Mønsteret fremkommer, når områder ikke glaseres og forskellen mellem glasur/begitning og det rå ler danner mønsteret. Jeg kalder mønsteret SIGNATUR.

Da ler og glasurer i høj grad går igen synes jeg det er flot at blande de mere simple brugsting med de mere dekorative unika-ting f.eks. ved opdækning af bord.

Mit RAKU er dekoreret med de samme geometriske mønstre som UNIKA eller en variation,  hvor jeg arbejder med et mere frit udtryk og de sorte rå blomster blander sig med pletter i frække farver.

RAKU er ikke vandfast, men jeg behandler mine krukker med vandglas og monterer "dupper" i bunden, så de med opmærksomhed f.eks. kan bruges som vaser. BEMÆRK at RAKU ikke er godkendt til fødevarer.

Mine BRUGSTING er keramik skåret helt ind til benet. Det er keramik med et stort rumindhold, der fylder mindst muligt i skabet. Ofte er den indvendige side glaseret, mens ydersiden er rå. Alternativt er indersiden glaseret med hvid krystalglasur, mens ydersiden er med farvet glasur. 

Som udgangspunkt laves brugsting på bestilling, med en leveringstid på op til 6 uger.